Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysik för skolan

Institutionen för fysik har ett omfattande samverkansprogram med regionens skolor och lärare, från förskolor till gymnasier, och vi tar även emot studiebesök.

Fortbildning för lärare

Vi har en bred uppsättning av fortbildningskurser för lärare.
Läs mer om våra fortbildningskurser

Varje höst anordnar vi en fortbildningsdag för lärare.
Läs mer om Ämnets dag 2019

Kontakt för fortbildning för lärare

Kontaktperson för våra fortbildningsdag för lärare är Jonas Enger: 031-786 9168 | jonas.enger@physics.gu.se

Gör ett studiebesök hos oss

Vill du boka ett studiebesök för din skolklass? Institutionen tar emot studiebesök från allt från förskolor till gymnasieskolor.

Kontakt för studiebesök

Kontaktperson för våra studiebesök är Carlo Ruberto, 031-786 9160 carlo.ruberto@physics.gu.se

Studiebesöken sker inom följande ramar:

FysikLek | Planetariet | Besöksdagen | Fönster mot naturvetenskap

FysikLek

Fysiklek består av lekfullt inredda miljöer med utrymme för undervisning och experiment, i första hand anpassade för barn i lågstadiet, deras lärare och föräldrar. Här finns en stor samling praktiska fysikaliska experiment och leksaker som ska illustrera naturlagar och inspirera till kreativ och rolig inlärning.

FysikLeks verksamhet vänder sig till elever i grundskolans åk 2-4 i Västra Götalandsregionen.

Boka in ett besök på FysikLek
Välkommen att göra en intresseanmälan för ett studiebesök. Vi tar emot en klass i veckan under våren 2020. Besöksdag och tid är oftast på en onsdag mellan kl 9.30-11.30. Besöket är kostnadsfritt. Till intresseanmälan.

Läs mer om FysikLek och hitta kontaktpersoner här

Logotyp FysikLek

Planetariet

Hit välkomnar vi alla skolklasser som är intresserade av att lära sig mer om rymden och stjärnorna - i över 30 år har otaliga skolklasser fått titta på stjärnhimlen och lära sig mer om rymden.

Ni kan boka in ett studiebesök om "Det största och det minsta", där ett besök i vårt planetarium kombineras med en föreläsning om atomer och molekyler där besökarna får en inblick i atomernas värld genom demonstrativa experiment. Vi tillverkar också glass med flytande kväve. Läs mer om Planetariet

Besöksdagen

Varje år arrangerar Göteborgs universitet en besöksdag för gymnasieelever. Vid detta tillfälle har du möjlighet att träffa representanter från institutionen för fysik som berättar om pågående forskning, hur det är att studera på institutionen och vad du kan jobba med efter avslutad utbildning. Du kan också träffa någon av våra studentambassadörer. Läs mer om Besöksdagen på Göteborgs universitets centrala hemsida

Fönster mot naturvetenskap

Under en hel vecka tar Naturvetenskapliga fakulteten emot gymnasieklasser som får göra laborationer, träffa studenter och lyssna på föreläsningar. Läs mer om Fönster mot naturvetenskap på Naturvetenskapliga fakultetens hemsida

Sidansvarig: Jonas Enger|Sidan uppdaterades: 2020-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?