Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Lars Bengtsson antas till excellent lärare

  [2017-09-21] Med mer än 25 års erfarenhet av undervisning antas Lars Bengtsson vid institutionen för fysik till excellent lärare. Hans undervisningsområde är elektronik, elektrisk mätteknik och "inbyggda system".

 • Ledig tjänst som postdoktor i biologisk fysik

  [2017-09-15] Nu utlyser vi en tjänst som postdoktor i biologisk fysik. Primärt rör arbetsuppgifterna allt från cellodling, planering och genomförande av biologiska undersökningar samt optimering av cellinfärgningsprotokoll till mikrofluidikfabrikation och bildanalysSista sökdag är 15 oktober 2017.

 • Tunnare solceller av kisel ett resultat av lyckat samarbete

  [2017-09-13] Den vetenskapliga forskningen har nu tillsammans med solcellsbranschen i ett internationellt projekt, med professor Alexander Dmitriev vid Göteborgs universitet som en av ledarna, lyckats tillverka mycket effektiva kiselsolceller, 20 gånger tunnare än de som hittills använts.

 • Miljösmart hinder med i EM

  [2017-08-21] Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

 • Första miljösmarta hindret i ett Europamästerskap

  [2017-07-05] Nu tas ytterligare ett kliv vad det gäller samarbetet kring miljösmarta hinder inom ridsporten. Det nya milövänliga hindret Ecoestrian, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers, kommer att användas under Longines FEI EM i Ridsport i Göteborg och under Gothenburg Horse Show 2018.

 • De löser deckargåta i Upptäckarklubben

  [2017-06-01] Under vårterminen har barnen i Upptäckarklubben inte bara fått experimentera i naturvetenskap, utan de har också fått lösa ett brott. Och på avslutningsdagen avslöjades tjuven.

 • Onsalas nya tvillingteleskop invigs

  [2017-05-17] Torsdag 18 maj invigs Onsalas rymdobservatoriums nya tvillingteleskop. De ska bidra till forskning om jorden och hur den förändras genom att med millimeterprecision mäta hur planeten rör sig ¿ med hjälp av radiosignaler från avlägsna svarta hål.

 • Deras testmetod resulterar i färre djurförsök

  [2017-05-04] Det tar i genomsnitt 12 år att utveckla ett nytt läkemedel och 90% av alla läkemedel som testas klarar inte sista testet, det som görs på människor. Orsaken till detta ligger i test-verktygen som används idag, men företaget OrganoVitro har tagit fram ett mikrodluidikchip som kan ge stora besparingar både i djurliv räknat och för plånbok.

 • Nya masterprogram kombinerar ämnesstudier med pedagogik

  [2017-04-10] Våren 2015 startade Göteborgs universitet ett snabbspår för naturvetare som ville få en lärarexamen. Nu utvecklas konceptet ytterligare när ämnesstudier kompletteras med pedagogik i nya masterprogram.

 • Nytt sätt att jonisera stora molekyler upptäckt

  [2017-03-29] En internationell forskargrupp ledd av fysiker från Göteborgs universitet har upptäckt ett nytt sätt att jonisera stora molekyler som inte kan förklaras med den fotoelektriska effekten som upptäcktes av Albert Einstein. Upptäckten har betydelse för astrofysik, i beskrivningen av hur laddade partiklar uppför sig i nyfödda stjärnor.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ingvar Albinsson|Sidan uppdaterades: 2012-03-23

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://fysik.gu.se/aktuellt/Nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-09-24